催眠

其實做功課真係好開心架,而家剩返最後一份,真係好唔捨得呀,好想做多d呀。做功課好好玩架,又新奇又刺激,講起都想做呀。我最鍾意就係做功課,如果日日都有得做就好啦。寫二千字essay?太少啦,不如寫多d,我真係好恨做功課架。

 

哇,假到無朋友囉,連我自己都唔想信。

但無計,我厭惡做功課到達一個程度我需要欺騙自己去做。聽說,一個謊話說了一千次就會成真,希望在下星期四前生效。

廣告

9 thoughts on “催眠

  1. 做功課好好玩架~~ yup that’s what we say to our project teammates and friends….especially when it’s 11.30pm and the assignment is due the next day 🙂

  2. 我畢業之前都好似你咁諗,勁憎做功課。但畢左業幾年之後,竟然又會失驚無神有少少掛住讀書考試、成班同學傾project o既感覺。自己都覺得有啲癲癲地,哈哈~~~

  3. ORZ男:
    哇,朋友!簡直是他鄉遇故知!中哂。
    我都唔明點解可以deadline前最尾一刻仲趕緊份功課,之前又懶悠閒,仲要成日都係咁。

    Rosie:
    歡迎你來呢。

    不會啦,回憶是用來懷勉的,我都驚我之後會好miss,咁就折墮了,哈。

    天使男:
    你是乖學生喎。害人?d答案係咪錯既先。

    讀與吃:
    原來twitter可以放相??我都唔知道添。

    哈哈,你還記得那個post,我那些同學還說拼得好靚,都是傻的。其實我都不會在沒徵詢當事人同意下,就自把自為貼人家的相,當然現實世界中的好友例外啦,他們都是好玩的人都不介意。

    你要多來坐坐啊。

  4. 讀左一年好Q多功課既RMS,係時候轉去之成年都無功課既頹系:p

    我真係好憎計數啊。以前讀econ係咪好多數計?寫essay好。

  5. 我D答案9成準既,我就唔會係功課度陰人既(我要扮好人麻)

    借比人抄,即係人地唔識做,考試少個對手!!~耶 =P

    (嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿)

    當然(某d人)問我點做,我會解釋既!!

  6. ORZ男:
    deadline前最尾一刻真係最productive,事實雖如此,但又真係會死好多腦細胞(唉,我本身已經夠蠢架啦),唔可以咁落去!

    Kris:
    哈哈,祝福你轉到你心儀的學系。

    憎數又會讀risk man囉。我以前都好多數架,pure math野囉(其實唔難既,不過我文商底喎,好慘架啦),之後已經避哂d計數科,take寫文既好過。

    天使男:
    咁你咪乖仔囉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s